MizzMilla, nothing else matters

Alla inlägg under december 2010

Av MizzMilla - 17 december 2010 20:08

Då var snön här igen... Den gamla snön hann inte ens smälta bort. Jag tar tillbaka allt jag sagt om att jag vill ha mycket snö och oväder. För nu är jag som jag sagt minst tio gånger innan denna säsong TRÖTT PÅ SNÖSKOTTNING! Det ska tydligen inte sluta snöa förrän på söndag heller. Hur ska detta sluta?

Tur man har lite kontakter varje fall ;) Har en snäll man med en stor hjullastare som kommer och tar bort snön på uppfarten. Guld värt att snöfritt där varje fall.

Lite kul att se när grannarnas miner när han kommer med lastaren och kör bort snön när de står och sliter som djur med skottningen. Hehe.


Denna vecka har annars vart ganska händelselös. Mest vart hemma omkring och tagit det lugnt, man blir lite isolerad av snön. Inget väder man ger sig ut frivilligt i med två barn i bilen.

Kan bjuda på lite bilder (Nej, inga nakna bebisbilder denna gång, jag orkar inte med alla irriterade och syrliga kommentarer)  Fast det är MIN BLOGG och jag som bestämmer innehållet så verkar folk inte ha något bättre för sig än att klaga. Tråkigt men sant...


        

Lite bilder på Milo tagna idag =)


     

Takida njuter i fulla drag av snön =) Visst är istapparna imponerande?! ;)


 

En fin och nyplogad uppfart ;) Lyx!!


    

Så här såg det ut imorse när jag var ute och körde, dock mycket värre nu...

*muttrar några väl valda svordomar*


Vi ses i snöstormen!

XoXo/Milla



     


Av MizzMilla - 15 december 2010 13:34

Fick ganska många och starka reaktioner på en bild jag lagt upp på lilla Milo när han badade... Många tyckte det var jätte fel att lägga upp bilder på ett naket spädbarn. Jag valde därför att ta bort den.

Men vad är det som är så hemskt med det egentligen?! Jag vet att det kan finnas så kallade nätpedofiler och det ska man ta allvarligt på, men ett litet spädbarn på 3 veckor?! Jag är inte rädd att någon ska missbruka mina bilder, antar att jag är just så blåögd och naiv och tror det bästa om alla.


Läste ett inlägg på en annan blogg där en fråga löd "varför lägger man upp en massa bilder på sina barn på bloggen?" Allt det jag skriver och alla bilder jag lägger upp, det gör jag av kärlek.

Tänk när barnen blir äldre och de får läsa och följa sina första levnadsår, dag för dag. Jag tror inte att de kommer reagera negativt på det och jag tror inte jag skrivit något i bloggen som kan skada dem i framtiden. Om man nu skulle få för sig att stänga ner bloggen så kan man alltid printa ut alla inlägg och spara eftersom jag är ganska dålig på att uppdatera deras bebisböcker.


  


XoXo/Milla





Av MizzMilla - 15 december 2010 09:32

Det blev en lång natt inatt också... Mira och Milo turades om att vara vakna och det resulterade i cirka 3 timmars sömn för mig. Undrar hur länge man överlever med så få timmar per natt?! För just nu känns det som om jag inte fungerar normalt. Mira är på dagis nu varje fall så nu ska jag försöka få Milo att somna så jag kan ta igen mig lite... Visst är det härligt att vara tvåbarnsförälder, men dock inte i alla avseende ;)

*gäsp* *gäsp*


XoXo/Milla

Av MizzMilla - 14 december 2010 21:22

Satt och funderade innan... När är det egentligen för kallt för att ta bebis med sig i vagnen på promenad?! Vi har cirka 5-10 minus om dagarna och vart går gränsen? Jag älskar att ta långa promenader med vagnen, men det känns lite taskigt att ta ut lilla Milo i vagnen, för en liten bebis på 3 veckor kan inte säga ifrån om han är för varm/kall?! Och jag vill inte att han ska dra på sig några sjukdomar pga min dumhet och passion för promenader och frisk luft.

Någon som har några tips eller goda råd?

Har googlat lite, men svaren går isär ganska rejält.


XoXo/Milla

Av MizzMilla - 14 december 2010 18:54

Paps begravning i fredags blev precis som vi ville och precis så som han hade velat =) Det var familjen och de närmsta som deltog. Många fina låtar som passade in och blomster arrangemangen som min morbror Benny och Annmari gjort var super fina. Officianten Magnus Bondesson gjorde ett toppen jobb och skötte det hela jätte bra, ett stort tack till honom. Låtarna han spelade var Who want´s to live forever, Sailing, Som en bro över mörka vatten och Time to say goodbye. Han läste även upp en fin dikt av Anna Träskmark.  Paps kunde inte fått ett bättre avslut och inte vi heller.

 

  

Till minne av

Alf Sand

23 november 1954

18 november 2010

 

Efter minnesstunden hade vi lite att diskutera med juristen på begravningsbyrån, vi blev väl inte jätte förvånade när han tog upp vad som stod på paps och vad som stod på hans fru. Enligt lag har vi tydligen rätt till allt som stod i hans namn, vilket inte var mycket. Hans jänkebil som han verkligen brann för och skulle ha klar till sommaren står givetvis på frun. Paps sa alltid att enda sen han hade sin gamla chrysler 300 att om nåt skulle hända honom ville han att jag och Malin skulle ha bilen. Men nu blir det tyvärr inte så… Men det hade vart kul att fixa till den gamla cadillacen och få den i toppskick för paps skull. Men vi ska sätta hårt mot hårt, det är frun som satte ribban, inte vi. Det känns som om det kommer bli en väldigt dryg och utdragen process innan man kan gå vidare. Sen frågade dom oss om dödsannons?! Trodde frun hade fixat det, men icke, det var tydligen för dyrt. Men visst fan är alla värdiga en dödsannons i tidningen. Så det är fixat, den kommer i sydsvenska dagbladet imorgon.

 

I lördags var vi på dop för Miras kusin Linn. Kyrkdelen var snabbt avklarad, tur var det, jag hatar kyrkan och dessutom var där minst 35 grader varmt inne. Efteråt blev det smörgåstårta och fika i församlingshemmet. Ni kan tro att Mira hade roligt. Där var mängder av barn och jag såg knappt henne förrän det var dags att gå hem ;) Gissa om hon var trött och somnade tidigt den kvällen. Hehe.

 

 I kyrkan efter ceremonin.

 

 Här är alla Rikkys syskonbarn+ våra egna 2 med farmor.

Börjar bli en del ungar nu. Vi ska varje fall inte bidra med fler. Hehe.

 

Förutom begravningen och dopet så var helgen ganska lugn, har mest vart hemma och myst med Milo. Mira var hos sin moster Malin under söndagen så jag och Milo fick lite egentid. Jag passade på att läsa lite i en Koontz bok medans Milo sov några timmar. Tror han blev uttråkad av min högläsning och låtsades sova i hopp om att jag skulle sluta, haha.

Här kommer lite bilder från helgen och veckan som gått.

 

 Milo blir lite smått irriterad av min blixt på i-phonen

 

 Mira och Rikky busar

 Milo och Rikky på dopet

 Milo efter sitt bad

 Vi fick skotta fram parabolen eftersom bilden blev lite dålig

 Min lilla Milo

 Så här sliten ser man ut efter två veckor med lite sömn

 Första bilden på mig och Milo

 Inte har jag orkat skotta fram min lilla Fiat :S

 

Från det ena till det andra var jag på bvc med Milo idag, det visade sig att han gått upp nästan ett halvt kilo och växt 1,5cm på 1 vecka. Haha. Han kommer bli en stabil pojke ;)

 

Nej dags för 30 minuter egentid, gissa om jag ska njuta med lite väl vald hårdrock i ett varmt bad :D

 

Ha det toppen!

XoXo/Milla

Av MizzMilla - 9 december 2010 11:15

Ja, imorgon är det dags för begravning, även om man inte riktigt fattat att det hänt än. Det har liksom inte riktigt sjunkit in att jag aldrig mer kommer få träffa eller prata med paps någonsin igen.

När jag fick Milo för exakt två veckor sen var det två samtal jag såg fram emot att ringa, mamma och paps... Det kändes så självklart att ta fram mobilen och plocka fram paps nr och ringa, men just i det ögonblicket tänkte jag inte klart. Paps gick bort precis en vecka innan Milo föddes. Men jag visste att paps väntat och sett fram emot lilla Milo och det kändes så jävla självklart att ringa honom och berätta att han blivit morfar igen.

Men efter imorgon är det dags att blicka framåt och tänka på alla goda minne han har gett oss istället för att sörja :)


 Julen 2007

 Julen 2007

 Julen 2007

 Malins student 2007

 Sept 2010

 Mira och Paps 2007

 Paps 2008 


Igår skickade jag in Milos namnblankett till skatteverket. Han blir 2 veckor gammal idag btw =) Tiden går rent för fort. Känns som om det var igår man kom hem från BB.

Hans namn blev varje fall Benny Alf Milo Börjesson.

Benny är taget efter min morbror som alltid betytt väldigt mycket för mig.

Alf är taget efter paps. Det var egentligen meningen att han bara skulle ha ett andra namn men jag ville hedra paps på något sätt och vad är bättre än att döpa

sin son efter honom.


Nu behöver Milo mig igen, han är konstant hungrig. Hehe.

XoXo/Milla



Av MizzMilla - 8 december 2010 16:19

Letade fram en bild på Mira när hon var cirka två veckor gammal, precis som Milo är nu. Likheten är slående ;) Det syns verkligen att de är syskon.

 

 

Mira 2007

 

Milo 2010  

 

Idag har det inte hänt mycket, när Mira var på dagis passade jag och Milo på att vila oss, tro mig det var välbehövligt ;) Ikväll ska familjen till Malmö, ska inhandla lite kläder inför pappas begravning på fredag.

Hoppas alla haft en bra dag!

 

XoXo/Milla

Av MizzMilla - 7 december 2010 15:07

Idag fick jag för mig att ta tag i alla papper med föräldrapenning, barnbidrag, och alla andra papper man får hemskickade. Men oj, vilken djungel det är. Prövade att planera och skicka in det på deras hemsida med bank-id, men icke att det fungerade. Till slut blev jag så trött och ringde deras kundtjänst, där fick jag reda på att kön var 35 minuter lång och att det var 334 personer i kö framför mig. Dra åt helvete tänkte jag... Som tur är kan man knappa in sitt tele nr så dom ringer upp när det blir ens tur, men va fan, nu har det gått 1½ timme och inget samtal... Jag blir så jävla trött. Synd man inte är snuskigt rik, då hade man sluppit allt som heter föräldrapenning och försäkringskassa *kräks*

 

XoXo/Milla

Presentation

Omröstning

Vad dricker ni helst på puben?
 Öl
 Cider
 Snaps
 Drink
 Vin
 Läsk

Fråga mig

13 besvarade frågor

Gästboken!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Arkiv

RSS

Andra bloggare


Ovido - Quiz & Flashcards